torsdag 8 februari 2007

Krigshetsare II - Borgerliga lögner och historielöshet

Min senaste post behandlade krigshetsaren tillika riksdagsledamoten Fredrik Malm som manat till ett militärt angrepp mot Iran. På Malms blogg kan man också läsa ryggdunkningar i Dick Erixons ära. Erixon har på SVT Opinions hemsida gett uttryck för samma unkna ståndpunkter som Malm. Erixon skriver bland annat,
Själv har jag argumenterat för Iraks befrielse sedan invasionen i mars 2003. Att avsätta en tyrannisk diktator som i olika krig och utrensningar dödat över en miljon människor ur sin egen befolkning kan aldrig vara fel.

...och...
Hur fick man slut på kriget i forna Jugoslavien? Genom invasion av internationella trupper!

Ja... galet galet. Jag har kännt mig tvungen att reagera och svara Erixon. Idag har redaktionen för SVT Opinion publicerat mitt svar. Jag klipper in ett stycke här nedan men läs hela svaret här.
Det har gjorts ihärdiga försök att etablera ett apokalyptiskt scenario där ett diffust hot, bestående av "islamister" i Mellanöstern i symbios med allehanda muslimer i Europa, utgör det främsta faran för Erixons "demokrati där folket avgör". Bilden av muslimer som fundamentalister tillika terrorister har åter och åter kablats ut och demoniseringen har effektivt tjänat västvärldens nykoloniala krig i Mellanöstern.

[Erixons försvar] av den amerikanska närvaron paketeras i ord som "befrielse" och "demokratisk utveckling" men handlar i grunden om krigshets och uttryck för gammal, khakiklädd kolonialism.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Glashuset är väldigt trångt när du kastar din stenar..

Anonym sa...

Thaher mycket bra artikel på SVT Opinion.

Med vänliga hälsningar

Nina100 från Forumet

Anonym sa...

Bra artikel, du kan din sak.

Intressant det där med västmakternas uppstyckning av Balkan dock och rättfärdigandet av aggressionspakten NATOS massmord och fördrivningar.

När de USraelisk-sionistiska ockupationskrigen mot muslimer misslyckats i övrigt vill man framhålla Balkan som en "lyckad" ockupation, västmakternas lokala klienter var ju som bekant muslimer här ("goda" muslimer är alltid vasaller, se Abbas & Co.) Tyskland/EU lyckades stycka upp landet men när det är dags att betala tillbaka för stödet från muslimska terrorgrupperingar och Kroatiska Fascister drar man på fötterna.

Anonym sa...

Men du kommer ju bara med en massa snack och floskler i din artikel, Thaher.

Vadå "demonisering" av muslimer? Vad tror du demoniserar muslimer mest? En sprängning av tunnelbanan i London, halshuggning av en oskyldig gisslan eller upptäckten att stora "mainstream"-moskéer i Storbritannien i hemlighet förespråkar sharialagstiftning (i likhet med krav som framförts i Sverige), uppmanar män att slå sina fruar och med våld tvinga sina döttrar att bära slöja, att mörda homosexuella samt att massmörda judar och rättfärdiga terrorism (Se den hårresande brittiska dokumentären Dispatches från Channel Four), exempevis mot civila israeler och mot folk i Thailand, USA, Filippinerna, genomför folkmord i Darfur utan att den muslimska världen protesterar etc etc.... .

Demoniseringen står islamisterna för. Av judar, kristna och oliktänkande. Ni är inte "förtryckta". Ni är 1,2 miljarder människor, där nästan ingenting har hörts eller gjorts mot den islamiska fascism som nu växer och sprider sig snabbt. Lika lite som ni fördömt Irans nynazistiska regim, som förespråkar folkmord och terrorism.

Du är en kommunist, så din trovärdighet när det gäller respekt och förståelse för demokrati och individers rättigheter är redan på bottennivå. Och så länge du försöker skylla på islamisternas offer, och så länge du försöker hävda att terrorism skapas av insatserna att bekämpa den, kommer du aldrig vara mer än en väderkvarn.

Mvh
Johan

Unknown sa...

Till nina100: Tack för uppmuntran.

Till Johan (antar att du är med i Federleys attaché):
"Du är en kommunist, så din trovärdighet när det gäller respekt och förståelse för demokrati och individers rättigheter är redan på bottennivå."
>>Jag skrattar år dig och ditt inlägg!<<

Anonym sa...

Kul att du inte svarade på resten av inlägget taher ;)

Anonym sa...

Intressant att Thaher inte kunde bemöta kommentaren ovan...

Anonym sa...

Thaher, det är ganska konstigt att du först skriver en "debattartikel", men sedan inte vågar ta debatten.

Det enda det avslöjar är ju att du inte vet vad du talar om, alternativt hur svagt ditt resonemang är.

Patetiskt.

Anonym sa...

Jag såg en artikel om Fredrik Malm i en annan iransk blog,

läs följande
http://iranframforallt.blogspot.com/2007/02/fredrik-malm-fp-vill-ha-krig-mot-iran.html

Anonym sa...

I kommentaren ovan finns en länk till en annan "iransk blogg". Så här seriös är den:

"Fredrik [Malm] vet väl att han inte kommer att kunna ha samlag med sin fru om han inte arbetar för en kurdisk separation."

Wow. Hög nivå.