fredag 19 februari 2010

Hela intervjun med Mohsen KadivarIgår publicerade tidningen Flamman en komprimerad version av min intervju med Mohsen Kadivar, en av den gröna rörelsens frontfigurer som lever i exil. Kadivar tillhör den reformvänliga grenen inom det iranska prästerskapet och är en hård kritiker av regimen. För detta har han bland annat suttit i fängelse. Han lever sedan en tid i exil och undervisar på Duke University på den amerikanska östkusten.

Samtalet med Kadivar blev väldigt intressant. Vi pratade, över Skype, i över en timma och frågorna blev många. Följaktligen har den fullständiga intervjun inte kunnat publiceras i Flamman. Jag har därför valt att publicera hela intervjun här på bloggen. Du hittar den under rubriken 'Reportage'.

Jag har tänkt att återkomma till denna långa intervju ett flertal gånger under de kommande veckorna. Vårt samtal berörde många områden; den gröna rörelsens utmaningar, de uppenbara konflikterna inom regimen i Teheran, den gröna rörelsen syn på det diplomatiska spelet om Irans kärnteknologiska program och de iranska kvinnornas deltagande i protesterna efter presidentvalet i juni 2009. Nästan varje ämne som vi har vidrört kan utvecklas och analyseras vidare och det är just det som jag planerar att göra, i en serie inlägg som kommer att publiceras varje söndag framöver.

Så håll utkik och under tiden kan du läsa hela intervjun här.

Andra som bloggat: Esbati
I medierna: Fokus, Sydsvenskan1, Sydsvenskan2, SvD1, SvD2

1 kommentar:

Anonym sa...

Du frågade inte varför en av Gucci-pöbelns välavlönade förgrundsgestalter (NED har djupa plånböcker har det visat sig) och de andra obskyra medlöparna ur fascist och rojalisthögern föreläser på AIPAC-forum och samarbetar med desamma?

Varför har du så svårt att acceptera den överväldigande majoritet vanliga hederliga iraniers valröster som röstade för Ahmadinejad? Eller är det DE som är så obotligt efterblivna att de inte förstår den "upplysta" överklassen?