tisdag 26 juni 2007

Lobbyn och dess obehagligheter

För någon dag sedan skrev Ali Esbati om propaganda. I det aktuella inlägget resonerade han bland annat kring den propaganda som sprids av och för den israeliska regimen. Ali skrev så här,
Kolla gärna runt en stund på israelactivism.com. Det är imponerande nyspråkligt. Och lärorikt. Den svenska Israelaktivismen använder både exakt samma metodik och samma ”argument”. Samordningen är effektiv.
Jag har tänkt en hel del på den proisraeliska lobbyn i Sverige. Det har varit häpnadsveckande dock obehagligt att möta deras totala blindhet inför det oproportionerliga våld som den israeliska regimen dagligen gör sig skyldig till. För det andra, blir det tydligast hos just representanter för denna lobby att det finns en social process som stavas avhumanisering. För denna grupp av Israelaktivister är araben ett djur, oavsett om den är ett barn, en kvinna, eller för all del en självmordsbombare. Detta är häpnadsväckande för mig. Jag har mött hat ett antal gånger i mitt liv. Jag upplevde det många gånger när jag fortfarande bodde i Iran. Vissa medlemmar ur den paramilitära Pasdaran hade det i blicken. De civilklädda regimanhängarna som stod längs med trottoarerna hade det också. Samma blick, översvämmad av hat, ser jag hos sionisterna i Sverige. Och det är riktigt obehagligt.

Den proisraeliska lobbyn är inflytelserik i Sverige. Många av dess företrädare är etablerade i såväl mediebranschen (exempel 1) som i politiken (exempel 1 och 2). Lobbyn har två skepnader; den ena är mer nedtonad, mer "mainstream" och ägnar sig åt att arbetar bakom kulisserna, medan den andra skepnaden tar sig mer galna, vulgära uttryck. Många av oss känner igen denna skepnad förkroppsligad i Liberala ungdomsförbundet.

Det finns många empiriska bevis att referera till men jag nöjer med att publicera bilden nedan som jag har hittat på en blogg tillhörande Expressens nya rekryt tillika blattealibi, Sakine Madon. Som sagt, riktigt obehagligt!


Saga Rosén, 2e vice ordförande i LUF, tycker att Israel är MR

5 kommentarer:

Anonym sa...

"För någon dag sedan skrev Ali Esbati om propaganda."

Kul att du själv insett vilken wannabe du är, men nu till saken:

Första felet du gör (av många) är du skyfflar in alla som försvarar Israels existens (sionister) i ett rasistfack. Vilket du sen kopplar ihop med en proisraelisk lobby som du säger finns i Sverige.

Andra felet är att du påstår att Liberala ungdomsförbundet skulle på något sett tagit ställning för Israel på annat sätt att Israels existens försvaras.
Denna felaktighet blir extra tydligt om man läser:
http://www.luf.se/p305/p305_swe.php?article=549
Då man gick hårt till angrepp mot Israel i somras.

Men det värsta med saken är att ni i nazivänstern fortfarande inte bett om ursäkt för all den hets, onyansering och rena angrepp som ni riktat mot Sveriges och världens judar.
Varför tror du att sverigedemokraterna och nazister avskyr oss liberaler mest, och varför nazisterna vill gå med i era demonstrationståg?

Vet hut!

gudmundson sa...

Eftersom vi aldrig träffats känns det lite märkligt att läsa hur du pådyvlar mig egenskaper och åsikter jag inte riktigt känner igen. Men du har väl goda källor. Kan du nu bara fråga dessa källor vart jag ska skicka fakturan för mitt idoga sionistiska arbete så blir jag extra glad.

Saga Rosén sa...

Gudmunson, ska vi skicka en gemensam faktura tro?

Anonym sa...

tjena mors Esabti jr, vilken otroligt löjeväckande rättshaverist du är.

Är du medveten om att du är ung vänsters blattealibi?

Anonym sa...

Oh, den klassiska dolda sionistagendan! Den har vi inte hört på länge.

Men om vi nu ska nyansera din oerhört skarpsinniga analys av den sionistiska makten i Sverige så kanske du vill kvantifiera antalet bilder på människor med Palestinska/Arabiska symboler och attiraljer med de som bär på motsvarande Israeliska? Eller skulle själva poängen vara att Saga Rosén sitter på själva makten?