tisdag 30 maj 2006

Fördöm USA:s krigsplaner mot Iran!

Vänsterpartiets verkställande utskott kommer idag med ett viktigt uttalande om USA:s krigsplaner mot Iran.
Vänsterpartiet är idag det enda partiet i riksdagen som kräver ett rakryggat motstånd mot USA:s krigspolitik. Regeringen, miljöpartiet och borgar(burgar?)alliansen har satt det i system att antingen stå tysta inför Vita husets kränkningar eller att stödja hökarna mera direkt, tex genom att fördubbla de svenska trupperna i Afghanistan.

Så här skriver vänsterpartiet
USA har de senaste åren i strid med folkrätten attackerat och ockuperat Afghanistan och Irak i sin strävan efter världsherravälde. Med tomma och genomskinliga löften om frihet och kamp mot terrorismen har man försökt dölja sina verkliga maktpolitiska och ekonomiska intressen av krigföringen.

Om Bush-regimen verkligen varit intresserade av att hindra den kärnvapenspridning man utan bevis anklagar Iran för hade det varit enkelt att börja med att dra in stödet till Israel. Israel vägrar skriva under ickespridningsavtalet och bidrar sedan många år till kärnvapenrustningen i
mellanöstern. USA upprätthåller också goda relationer med två andra kärnvapenmakter i Irans närområde: Pakistan och Indien.

Men sällan har vi sett några representanter för de svenska högerpartier som nu hetsar för krig mot Iran i kampen för en demokratisk utveckling i Iran. Den svenska bombhögern tycks intressera sig för demokratisk förändring bara de gånger de får chansen att stödja USA:s maktambitioner.
Läs hela uttalandet här.

Inga kommentarer: