fredag 13 oktober 2006

Blatte-alibi-produktion III

Att Sabuni är svart och Billström öppet bisexuell döljer inte deras systematiska ageranden för att förstärka rasism och diskriminering. Detta går att avläsa av dessa personers kulturrasistiska artiklar och uttalanden som "integrationsexpererter" för sina respektive partier.
Så börjar Masoud Kamalis debattinlägg på DN debatt. Stora delar av fortsättningen är värda att t avara på. Jag klistrar in dem här nedan.
En batongliberalism med synen att det går att piska fram integration genom att "ställa krav" på dem som annars inte söker jobb utan sitter hemma, "äter halalkött", påtvingar sina döttrar slöja och skickar sina barn till religiösa friskolor. Alltså, att orsaken till den misslyckade integrationen är att vi är alldeles för snälla och måste göra upp med snällismen, precis som i Danmark.

Nyamko Sabuni säger att "vi" måste våga prata om problem relaterade till personer med invandrarbakgrund. Frågan hon inte ställer är vad har "vi" gjort hittills? Vad är det som "vi" inte ventilerat i medierna och på hemsidor om "invandrarna"? Sabuni borde ta del av den svenska politiska utvecklingen när det gäller den politiska rasismen. Små grupper som till exempel "Bevara Sverige svenskt" gjorde inträde på den offentliga scenen på 1980-talet och har sedan dess påverkat den politiskt korrekta debatten, ändrat diskursen och möjliggjort bildandet av ny demokrati vilket i sin tur gjorde rasistiska diskurser rumsrena.

Till sist några egna tidigare kommentarer ang ämnet:
>> Blatte-alibi-produktion
>> Blatte-alibi-produktion II: Federleys Rojasifiering
>> Sarkozy sätter Frankrike i brand
>> Periferi
>> Frontorganisationer mot slöjan
>> Back to the Future - SÄPO:s 1930-tal
>> Fundamentalism föder fundamentalism

Inga kommentarer: