måndag 16 oktober 2006

Ung Vänster: Palestina, Politkovskaja och "Kunskapsskolan"

Ung Vänsters förbundsstyrelse träffades i helgen och drog gemensamma slutsatser rörande valrörelsen och -resultatet. Nyttiga diskussioner om det framtida arbetet mot överklassens regering.

Här är två uttalande antagna av förbundsstyrelsen som behandlar två viktiga ämnen:

1) Att skapa sina terrorister
Anna Politkovskaja vände genom sina artiklar och böcker omvärldens ögon mot Tjetjenien och gjorde oss alla medvetna om dom fruktansvärda villkor som Tjetjenierna lever under. Inför dessa livsvillkor har den svenska utrikespolitiken alltför länge varit passiv, och man har istället ägnat sig åt att stryka regeringen I kreml medhårs, bland annat genom att systematiskt utvisa flyktingar från Tjetjenien - tillbaka till en vardag av skräck, tortyr och förföljelse. Rysslands krig bedrivs I terroristbekämpningens namn - men skapar istället de terrorister man säger sig vilja utplåna.

2) Kunskapsskola - bara för de rika
Borgarnas intentioner är solklara.Att på ett tidigt stadium sortera ut vilka som är lämpade att studera vidare och öka segregationen ytterligare. Inte minst genom planerna på att lägga ned komvux cementeras denna ökade uppdelning. Man vill återigen göra studier på högskola och universitet till ett exklusivt privilegium för överklassens barn. Kunskapsskolan ska uppenbarligen inte omfatta alla. Genom att göra det svårare för arbetarungdomar att bli en utbilda sig ska de ideligen bli påminda om varifrån de kommer och vad deras plats i samhället är.

Och till sist. Nu drar kampanjen Riv Muren - Befria Palestina igång på allavar! Runt om i landet kommer Ung Vänster att driva opinionsarbetet för ett fritt Palestina och sanktioner mot och bojkott av Israel.
Kolla in kampanjsidan här>>

Inga kommentarer: