tisdag 17 oktober 2006

"Skatten sänks mer för höginkomsttagare"

Ja, jag trodde inte det var sant. Skulle en borgerlig regering företräda en sådan politik? Men enligt DN är det precis så budgeten slår. Höginskomstagare i storstäder som Stockholm är de som tjänar på skattesäkningar som heter "jobbavdrag", sänkningen av fastighetsskatten och slopandet av fastighetsskatten.

Så här skriver DN,
Alla som arbetar får sänkt skatt genom ett jobb­avdrag. Skattesänkningen gäller alltså inte sjukpenning, sjukersättning, arbetslöshetsersättning och pensionsinkomster.
Skatten sänks mer för höginkomsttagare än låginkomsttagare i kronor räknat. Se tabell.


När vi påpekade att skattesäkningar äts upp av höjda avgifter och missgynnar låginkomsttagare (och fördelas till höginskomsttagare, möttes vi av hån och påståendenom att vi ville tillbaka till Sovjet. Reinfeldt upprepade mantraaktigt att skattesäkningarna skulle innebära mer pengar i plånboken för lågnkomsttagare. Att allt var lögner och spel inför gallerierna står klart en månad efter valet.


Och så fastighetsskatten. Denna förbannade skatt som satte människor kläm, och alla pensionärer som var tvungna att flytta. Vad blev resultatet av Borgs budget? Den här tabellen säger väl det mesta.


Norrlänningar och landsortsbor subventionerar Stockholmarna! Under den borgerliga regimen gäller det att inte bo i Piteå, vara arbetslös eller låginkomsttagare samt kvinna/invandare!

Inga kommentarer: