torsdag 5 oktober 2006

Lindborg, LO och lönespridning

Stefan Lindborg skriver bra om LO:s nysläppta rapport om löneläget i Sverige
Förutsättningen för kollektiv kamp är att människor har ungefär samma erfarenheter. Om lönespridningen ökar inom gruppen arbetare minskar också de gemensamma erfarenheterna vilket i förlängningen riskerar att underminera arbetarrörelsens möjlighet att flytta fram våra positioner. För Svenskt Näringsliv och borgerliga debattörer är ökad lönespridning som en våt dröm, och framställs som något som skulle vara bra för alla. Fråga vårdbiträdet med en ingångslön på knappt 15 000 om hon (för det är oftast en hon) upplever det som positivt för henne att lönerna för de som redan idag tjänar mer ökar snabbare än hennes.

Läs hela här!

1 kommentar:

Anonym sa...

Taher, lite ödmjukhet tack!
Att säga att era valfrågor träffade helt rätt och att ni vann alla debatter känns lite som en helt egen sanning då ni sjunkit något fruktansvärt i valet, och detta framförallt hos ungdomsväljarna. Hur kan du säga att allt gick rätt, det var ju helt klart en felsatsning, eller vad säger du?
Ödmjukhet min vän, du kommer tjäna på det i längden, lite självkritik och kanske till och med en sann utvärdering av valet???
Och du var inte så bitter, det är så tråkigt, livet blir bättre om man ler ibland!