lördag 31 mars 2007

Som i Sovjet

Faktum.nu avslöjar att kommunala bostadsbolag i Göteborg samarbetar med Säkerhetspolisen i väst för att jaga hyresgäster som har kopplingar med sk terrorister (läs även här, här, här och här).

Läs pressmeddelandet från Ung Vänster här.

Sedan 2004 har kommunala bostadsbolag i Göteborg haft regelbundna kontakter och ett intimt samarbete med Säkerhetspolisen i Väst. Samarbetet har ägt rum inom ramen för satsningen Ung och Trygg vars syfte är att bekämpa gängkriminalitet och skapa ett tryggare Göteborg. Dock har resurser riktats till förorten och kartläggning av hyresgästernas kopplingar till terrorism.

- Att kommunala bostadsbolag samarbetar med säkerhetspolisen för att angiva sina hyresgäster är oroväckande och påminner snarare om Sovjet eller andra länder där oppositionella jagas och förföljs än en rättsstat som Sverige.

Oroväckande utveckling dock inte första gången Säkerhetspolisen kränker den personliga integriteten. För mer än ett år sedan skrev jag skrev i ETC (läs på ETC.se här) om ett möte där jag var närvarande som representant för från Ung Vänster. Mötet med SÄPO skulle beröra den kommande valrörelsen men kom i stället att handla om "hoten" i form av invandrarungdomar ute i Göteborgs förorter. Politiska ungdomsförbund skulle utgöra en kugge i angiverimaskineriet. Den gången blev det ett ståhej dock har SÄPOs arbete "ute i civilsamhället" fortgått. Nu är det dags att sätta stopp för det!

Läs också
>>Svenskar- ett naivt folk

Inga kommentarer: