fredag 2 mars 2007

She was fucked anyway, I guess.

Det har kommit rapporter om våldtäkter på irakiska barn. De skyldiga är amerikanska soldater. Al Jaazera rapporterade om ett fall då en 14 årig irakisk flicka våltogs och sedan mördades, tillsammans med sin familj. Flera amerikanska soldater var inblandade i det aktuella fallet.

Abu Ghraib, Saddams fd tortyrhåla idag förvaltad av amerikanska demokratikämpar, har blivit en symbol för "västerländsk demokrati och västerländska värderingar". Tydligen genomgår fångarna en process av demokratisering och modernisering som i sin tur är nödvändig för en stabil och demokratisk Irak. Jag har beskrivit processen flera gånger (läs till exempel detta).

Nu kommer nya uppgifter om hur människor avhumaniseras, behandlas värre än vakternas hundar, dödas, torteras och våldtas. En videoklipp visar hur ett par fängelsevakter beskriver en brottslig, inhuman nedbrytningsprocess som till slut resulterade i att en flicka (citat "she was probably like 15 years old" slutcitat) hängde sig själv för att fly mardrömmen.

Voice of the guard at Abu Ghraib and another person is heard-------------

....girl, she was probably like 15 years old. Yeah, she was hot dude. The body on that girl, yeah, really tight. You know, hadn't been touched yet. She was fucking prime. So....

***
One of the guys started pimping her out for 50 bucks a shot. I think at the end of the day he'd made like 500 bucks before she hung herself.

Really?

Yeah. (laugh)

She hung herself? How's come she hung herself?

I don't know. She wasn't happy. (laugh)

***

In their culture, it's really shunned upon if you get raped. I guess she would have been stoned to death by her people. It's fucked up.

She was fucked anyway, I guess. In more ways than one. (more laughing)

***

You didn't get shit from the CO, did you?

No, not until those fucking pictures came out. After then the biggest rule was no fucking cameras.

***End of Transcript

Jag anser att ord är överflödiga när det fasansfulla står nekt framför en. Jag vill varna för att du kommer att må illa. Om du förblir oberörd, rekommenderar jag dig att söka in till den svenska utlandsstyrkan.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Väl är då att ett par av domarna kommit, 100, 90 och 10 år i fängelse (att jämföra med svensk lag, max 4 år för våldtäkt och max 10 år för mord).Detta avtjänas då i amerikanskt fängelse som inte tar så många steg från helvetet i Abu Ghraib.

Det vore synd att låtsas att det bara saknas humanitet i Irak och från amerikaner när samma saker sker på vår bakgård. Skillnaden är att ingen dömer svenskarna kollektivt för brotten här.

Vänsterns aversioner mot att svenska killar och tjejer skickas ut för att stoppa just gruppvåldtäkter och andra övergrepp utomlands verkar gå stick i stäv med denna post. Hur skall krigsbrott och brott mot mänskliga rättigheter stoppas (inte bara i Irak, utan allmänt)? Genom en export av arbetar-revolutionen?

Anonym sa...

Fy faan, vad vidrigt!

Staffan sa...

Anonym: grejen är ju att lååångt i från alla övergrepp fångas av rättssystemet. Jag har ännu inte sett filmen som länkas, vet inte om jag orkar. Men de domar som du tar upp är väl alla från våldtäkten och mordet av den 14-åriga flickan.

Alla övergrepp som hittills kommit i ljuset har ju försökts att mörkats.

Allvarligt talat: USA:s motiv i Irak är itne att stoppa "grupvåldtäkter och andra övergrepp" det är inte ens i närheten av varför USA är i Irak. När alla skäl, giltiga som ogiltiga, lagliga som olagliga faller hittar man på nya anledningar till USA:s närvaro.

Anonym sa...

Staffan:
Nu var det ju så att Thaher skrev att den person som "förblir oberörd" rekommenderas att söka till utlandsstyrkan. Otroligt vilket nedvärderande tonläge som används mot de som gjort stora insatser för civila i konfliktdrabbade länder.

Alla som påstår att ett tillbakadragande av amerikanska trupper i nuläget skulle vara bra för någon utom terrorister är inget kort om dum.

Staffan sa...

Anonym: Jag missade att du skrev "svenska kilar och tjejer".

Jag tvivlar inte på att de som tjänstgör i utlandsstyrkan gör ett bra jobb. Än så länge är deras manat i de flesta fall dessutom inte att understödja vad som (i länderna de är) upplevs som en ockupation, även om vi närmar oss en svårare gränsdragning.

Vad gäller amerikansk nävaro måste man också se att den i sig skapar hat, våld och motstånd. Så länge Irak styrs av USA (i praktiken) kommer motståndet mot den irakiska regeringen ta sig våldsamma uttrycksformer.

Men du har också rätt i att den andra och växande delen av våldsamheterna, det regelrätta inbördeskriget med all sannolikhet skulle blossa upp på ett sätt vi har svårt att föreställa oss om USA skulle packa ihop idag.