tisdag 27 februari 2007

Israel använder civila som mänskliga sköldar

Israel har påbörjar en massiv militär offensiv i Nablus. Över 50 000 invånare har drabbats av en utegångsförbud som innebär att hela samhället ligger öde. Dagen Nyheter skriver i förbifarten (!) att,
Ungefär 50.000 Nablusbor belades på söndagen med utegångsförbud och fick höra att det skulle vara i flera dygn. Israeliska armén tog också över lokala tv- och radiostationer. I stället för populära radioprogram blev det högläsning av efterlystas namn i etern resten av dagen.
[...]
Skolor och ett universitet i Nablus meddelade att lektionerna var inställda på grund av utegångsförbudet.

Det mest anmärkningsvärda kommer i slutet av nyheten, där den israeliska arméns totala brutalitet och hänsynslöshet symboliseras i hur palestinska ungdomar används som sköldar mot sin egen befolkning. Nyhetsbyrån AP har alltihop på band. Om invånarna skulle utöva sin, av internationell lag erkända, rätt att försvara sig och göra motstånd, riskerar de att döda sina egna.
Mycket ríktigt rapporterar Al Jazeera att en man dödats under den israeliska räden. Vittnesmål säger att den döde, en 42 årig man vid namn Anan al-Teibi, dödats av ett skott i nacken. Sjukhuskällor anger att hans son skadats och vårdas för sina skador. Al Jazeera bekräftar nyheten att israeliska armén använder palestinier som mänskliga sköldar.

Ockupationen blir allt brutalare samtidigt som omvärlden vid sidan om med händerna för öron, ögon och mun. För varje dag som passerar blir vi medskyldiga till fler palestinska liv som skördas av den israeliska ockupationsmakten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nablus invånare fick utegångsförbud just för att civila inte skulle komma till skada vid räderna mot bombfabriken och misstänkta.


Var kom "mänskliga sköldar" in i bilden??

Så här ser mänskliga sköldar ut:
http://www.youtube.com/watch?v=b_vt69IOGC8

Anonym sa...

Thaher.. du är lika revisionistisk och onyanserad som Mahmoud Ahmadinejad..

olydig sa...

Vänta nu... Var det inte användandet av mänskliga sköldar som var det värsta och fegaste man kunde göra, enligt våra bombglada "liberaler", då Hizbollah anklagades och fördömdes för just detta under Israels angrepp på Libanon? Var är alla upprörde rop nu?