fredag 5 januari 2007

Demoniseringens när och fjärran

Läser en intressant artikel skriven av den kanadensiske ekonomen Michel Chossudovsky. En bra skrift om logiken och dualismen bakom muslimhetsen hemma i Sverige, i Europa eller i USA (läs Esbati) och det som händer tusentals mil härifrån, i Irak och Afghanistan men också i Gaza och Beirut. Chossudovsky skriver,
Demonization is a PSYOP (Psychological Operations, min anm) , used to sway public opinion and build a consensus in favor of war. Psychological warfare is directly sponsored by the Pentagon and the US intelligence apparatus. It is not limited to assassinating or executing the rulers of Muslim countries, it extends to entire populations. It also targets Muslims in Western Europe and North America. It purports to break national consciousness and the ability to resist the invader. It denigrates Islam. It creates social divisions. It is intended to divide national societies and ultimately trigger "civil war". While it creates an environment which facilitates the outright appropriation of the countries' resources, at the same time, it potentially backlashes, creates a new national consciousness, develops inter-ethnic solidarity, brings people together in confronting the invaders.
Det ovanstående som är ett kort stycke ur en längre text, påminner starkt om situationen i Irak. Det sekteristiska våld som vi ser genom TV-rutan, är en liten del av det brutala våld som drabbar den civila befolkningen. Dock är scenariot fullt logiskt och medvetet fabricerad av den amerikanska ockupationsmakten. Målet är förtås fortfarande hegenomi över resurser, olja, gas och människor.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Thaher
Jag känner inte dig personligen, men flera av dina vänner som är vänster eller sossar är oerhört snåla personer som jag som iranier verkligen skäms att vara landsman med.
En tjej som snackar jävligt mycket om solidaritet har en bungeejumping företag med sina släktingar. Hon låter inte hennes vänner få hoppa gratis. Vill ha 15kr istället för 30kr. Det är en skam.

Tyvärr så är många av de iranier du är kompis med en skam och snålare än någon högernisse kan vara.

Vad tycker du om detta?
Hur är du själv? Snål eller generös mot dina vänner? Tacksam för upplysning

Pelaseyed sa...

Om du syftar på iranierna i Folkpartiets iran-nätverk så håller jag med dig helt. En sorglig samling entrepenörer och monarkochauvinister.

När det gäller mig själv, så är jag höjdrädd och har föga intresse för förtröelser som Bungy jump. Alltså ju högre Bungy Jump-avgift desto bättre. Pris och efterfrågan, du vet!

Anonym sa...

Ärketypiskt inlägg från Thaher Pelaseyed, vägra konsekvent att besvara frågan utan enbart flika in tjuvnyp på politiska motståndare. Om jag skulle svara "a la Thaher" så skulle det nog se ut så här:

Entrepenörsanda och företagarskap är ju självklart något att förakta, alla ska vi lida tillsammans i vänsterns vridna verklighet. Ju fler som är fattiga desto bättre!

Om du är höjdrädd Thaher, ja då har du i varje fall valt rätt parti! Det är ju ensamt på toppen i vänsterpariet. Så blir det när det är ont om folk och plats. TILLGÅNG och efterfrågan, du vet!..

Ali Esbati sa...

Hey, UTBUD och efterfrågan, om jag får be.

Anonym sa...

Bra svar på frågan thaher. Jag syftar på dig och dina vänner inom vänsterkartellen. Skulle du ge gratis strössel på mjukglassen till din vän om du ägde en kiosk?