fredag 19 januari 2007

Återigen:Wild 'n Fresh utnyttjar anställda

Hotell och restaurangfacket HRF kommer med en kritisk granskning av den genomgång som moderaternas kampanjorganisation Centrum för rättvisa gjort av Appelgrens arbetsgivaransvar. Till skillnad mot vad kampanjorganisationen påstår har Appelgren uppenbarligen undanhållit sina anställda en säker anställningform genom att aktivt och medvetet inte teckna kollektivavtal. Centrum för rättvisa har också använt missvisande underlag för sin granskning genom att använda sig av en felaktig anställningsform. Se detaljerna här.


Intressant är att Centrum för rättvisa slänger sig med påståenden som saknar belägg och som är tagna ur luften. HRF konstaterar,

Centrum för Rättvisa hävdar också felaktigt att de anställda hela tiden har fått semesterlön. Men arbetsgivarna har i SVT:s Go'morron Sverige (12/12) öppet erkänt att de inte har betalat vare sig semesterersättning eller pensionsavsättningar - därför att de anser att det vore för dyrt.Arbetsgivaren har också (9/10) erkänt att de inte har betalat sjuklön, utan endast ger sina anställda lön för när de är på arbetsplatsen.

En annan intressant detalj är att den högervridna organisationen anlitat advokatfirman Mannheimer Swartling.Som en (o)lycklig slump är centrets styrelseordförande Tore Wiwen-Nilsson delägare i samma firma. Objektiv granskning, någon?

Läs också Esbatis kommentarer.

1 kommentar:

olydig sa...

Objektiv granskning var ordet, sa Bull.

Hela bilden av David (Wild n Fresh) och Goliat (facket) som högern försöker måla upp börjar så lätt att krackelera.