tisdag 24 april 2007

Israel är Mellanösterns enda demokrati

Detta påstår i Sveriges politiska höger. Inte minst inom de borgerliga partier som nu styr svenska utrikespolitik finns företrädare som okritiskt och oreserverat ställt sig på ockupationsmaktens sida.

Palestine News Network (PNN) rapporterar om hur israeliska soldater arresterar kvinnliga familjemedlemmar till fängslade palestinska motståndsmän för att få till erkännanden. En mamma berättar,
“Intelligence officers told me that that I would be kept in prison and so would the men in my family. But I answered with confidence and pride. I said, 'Jail is not only inhabited by men and I do not fear for my children.”
[...]
Umm Said said that the threat was for the future as well. “They said that I would not be able to visit my children in the prisons and if I did I would be watched and monitored, subjected to other things.”

Samtidigt fortsätter dödandet runt om i de ockuperade områdena.

3 kommentarer:

Anonym sa...

DU och nazivänstern har en bisarr måttstock på Israel.. Israel är ingen demokrati, men Kuba, Venezuela är bäst i klassen..

De två sistnämnda har inga problem med grannländer (inga krig eller terrorister) hur många har inte dött av palestinsk terror? Hur påverkar inte det den Israeliska demokratin och samhället. Jag skulle säga att det är ett under att Israel är såpass demokratiskt och fritt som det är idag.

Den störda verklighetsbilden om Israel som du med fanatisk övertygelse propagerar för är inget annat än ett nytt "sions vises protokoll".

Pelaseyed sa...

Är det du igen Kaufman? Så jävla anonym är du inte här vet du!

Anonym sa...

Pelaseyed, vad har du för syn på Kuba och Venezuela då?