tisdag 28 februari 2006

Nu skiter vi yttrandefriheten!

Profeten Reinfeld




Diskussionen om "förtalskampanjen" mot Fredrik Reinfeld har spårat ur, blivit absurd och skrämmande. För det första, har det bevisats att det handlar om förtal? Kan det vara så att det som påstås är sant? Jag vet inte, men jag är väldigt nyfiken. Kan inte någon granskande journalist gräva lite? Nej, just det ja, man måste fisa i samma riktning dit det blåser. Kalle Larsson skriver bra om detta här.

Nu måste det sägas att Mats Lidström kanske var lite osmart när han skickade breven anonymt. Om det är så att han har trakasserat Reinfelds familj så har han också gått över gränsen. Att det har gjorts en polisanmälan och att moderaterna kommer krama ut varje droppe av denna händelse vet vi. Jag tror inte jag har hört högeralliansen prata politik en enda gång och då har jag kvidit och pinat mig igenom varenda debatt och utspel. Allt handlar om att det behövs maktskifte, att sossar är maktfullkomliga och korrupta. Vänstern är ju som bekant kommunister och ska egentligen förbjudas om det bara fanns en möjlighet och miljöpartister är ju hur goa som helst - opportunister tycker vi om!

Men de senaste dagarnas mediedrev är nog det galnaste jag varit med om (andra har uttryckt samma sak bland annat Esbati). Nu är det inte längre förtalskampanjerna som angrips av högeralliansen utan satirteckningar som SAP och SSU tagit fram - bland annat gestaltning av varulven Reinfeld. När blev satir förtal och när blev förtal satir? Och när omvandlades moderatledaren Reinfeld till profeten Reinfeld!

När JyllandsPosten publicerade teckningarna över profeten Mohammed, gick det europeiska etablissemanget - politiska högern - hand hand med media, ut till försvar av "vår" yttrandefrihet. Signalen man sände ut till världens muslimer var "Vi skiter fullständigt i er och er profet. Vi väljer att framställa honom som en terrorist, våldtäktsman och hallick för att vi har yttrandefrihet! Vår yttrandefrihet - som ni saknar - ger oss rätten att hetsa och misstänkliggöra er!".

Med anledning av publiceringen, skrev Lars Leijonborg - må Herren rädda honom - så här "Men jag utgick ifrån att vi kände lika starkt för det dubbelgrepp som krishanteringen borde innehålla: ett kompromisslöst försvar för yttrandefriheten och starka signaler till den muslimska världen att vi var redo att göra mer än hittills för att åstadkomma en bra samlevnad byggd på respekt och dialog."

Japp, starka signaler. Det lyckades man ju skicka och fick lite starkare signaler tillbaka. På köpet har vi i dagrana fått det klart för oss för vem ett "kompromisslöst försvar föryttrandefrihet" är reserverad. Muslimer får hånas och se sin profet skändas medan Reinfeldt inte ens får avbildas i varulvmunderingi en satirteckning!

Nu passar det tydligen att skita i yttrandefriheten!

----------------------------------------------------
Tips: andra som skrivit om detta

- Tora Breitholz

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra talat! Det är tydligen skilland på yttranfrihet och yttrandefrihet.
Kul bild, den säger en hel del!

Anonym sa...

På tiden att någon säger ifrån.

Nu är det väl bara att vänta på polisutredningen för i den så måste dom väl utreda om tippsen till pressen är sanna.


Bloggare skrämd till tystnad

Fredriksson sa...

Håller med delvis. Så länge meddelandet har en avsändare ska man kunna tåla en hel del. Mats Lindström kastade anonym skit och rena lögner på en politisk motståndare. Han var väl för feg att göra det som en man.

Men jag tycker inte att Reinfeldt skall spela sårad oskuld, det är bara löjligt. Han är i själva verket jublande glad över att sossarna nu framstår som skitstövlar.

Emma sa...

Toppenbra!

Anonym sa...

Läs detta...

http://www.rastakhiz.org/press.html

Anonym sa...

tycker precis som du angående mediadrevet med mera men måste bara påpeka att enligt lagstiftningen spelar det ingen roll om uppgifterna är sanna. det som betyder något är om uppgifterna är ägnade att utsätta reinfeld för andras missaktning. jag kan med andra ord, trots att jag vill, inte varna mina medmänniskor med informationsblad ang pedofiler, våltäktsmän m.fl. som bor i närområdet trots att de faktiskt är dömda för brotten.