söndag 28 augusti 2005

Wannabes i rutan

Den senaste veckan har ungtupparna Johan Forsell och Fredrik Malm, ordf för MUF resp LUF träffats i TV-rutan. Först i SVT24:s Korseld då också i sällskap med ordförnade för s-studenterna Magdalena Streijffert och nu senast i SVT:s Agenda med Donald Trump-look-alike-en Lars Adaktusson.

Två skrattretande episoder där två pojkar ska leka politiker. Johan Forsell imiterar t o m moderatledaren Reinfeldt. Samma tomma ord och retorik från ännu en borgare, den här gången med hår på huvudet. Och Fredrik Malm vill framstå som kunnig, men misslyckas genom att köra en komplett repris från Korseld. Samma svar på samma frågor. För att inte prata om Malms ryckningar som han ännu inte lyckats bli av med...så pinsamt att jag måste kisa när jag sitter på soffan.

Men alla kan ju inte vara skönheter i TV-rutan. Det som dock är löljeväckande är att två ungtuppar hackar på varandra med uttryck som "surra fast sig runt 80 %- masten" eller "Det man måste komma ihåg är att ...". Man har fått tag på arbetsgruppernas rapporter och pluggat hårt kvällen innan. Det hela kan liknas vid ett glosförhör på tyska lektionen och eleven som har memorerat glosorna i samma ordningen som i boken. Fasaden brister förstås när läraren kastar om ordningen. Då blir allt fel.

Lars Adaktusson har dock inte snappat upp det gamla tricket som alla högstadielärare har behärskat så länge. Han följer manuset. Ställ intetsägande frågor, så får du också intetsägande svar. Inget som ger nåt till tittarna, inget relevant, ingen granskande jounalistik...nä den tiden är förbi. Nu kör vi ordbajseri. Manus är det som är inne nu. Maila iväg till gästen, förhör några dagar senare i studion. Samhällsprogram...my ass.

Men det är klart att Malm och Forsell är ju stolta. Imorgon kommer MUF: hemsida toppas av rubriken "Johan Forsell spöade Malm i programmet Agenda" och LUF kommer kontra med "Fredrik Malm dribblade bort MUF". Alla är nöjda och glada.

Nu kvällen eftertanken. Agenda ser ni igen nästa vecka!

4 kommentarer:

anon sa...

hahaha, så jävla kul skrivet. Och helt rätt.

Anonym sa...

Att Malm har tics ("ryckningar") är väl inte hans fel? Eller tycker du att han förtjänar ett handikapp bara för att han inte håller med dig?

Unknown sa...

Att Malm har tics är verkligen inte hans fel och han förtjänar inte heller ett handikapp (om inte man tillhör en lite kristen sekt. Då skulle det hela klassas som Guds straff, men jag delar inte den livsåskådningen). Däremot ser han rolig ut på debatter. När han hamnar i knipa då börjar det. Det blir som betygsättning på hans motståndare.

Anonym sa...

hahaha helt MAKALÖST roligt!

*kiknar av skratt*