tisdag 13 september 2005

Silverrygg har talat!

Forssell framför badrumsspegeln

Läste häromdagenigenom silverryggen Johan Forssells blogg. Förutom att människan är djupt osympatisk med lika osmakliga kommentarer om omvärlden, så tar han också priset som den medvetet mest arrogante moderaten i dagens politiska Sverige.

Hans blogg liknar ingenting annat att pubertal pajkastning. Han har liksom inget att skriva om så han kommenterar Lars Leijonborgs hållning under partiledardebatter.

Men jag hittade något fasansfullt ändå. Forssell kommenterar nyheten om att Ung vänsters ordf Tove Fraurud valt att inte ställa upp till omval. I slutet av inlägget kan man läsa följande:

"Hmmm...genus eller patriarkat? En rätt knepig konfliktlinje, minst sagt. Känns lite som att välja mellan pest och kolera. Det är allt jäkligt skönt att vi slipper såna diskussioner i MUF. Här struntar vi ju fullständigt i både genus och patriarkat - det är individen som är grunden för vår politik! "

På något sätt att tror jag att hela den här "frihet"-grejen och "individen" har fått borgarna att tappa förståndet. Helt medvetet förstås. Till med den gamle silverryggen inser att att det finns ett patriarkat i flocken. Han inser att den strukturen är förutsättningen för hans överlevnad. Hans ställning som patriarkat är förutsättningen för att han aldrig får svälta och att han får para sig på beställning för att försäkra sig om sin avkomma. Han vet också förstås att så länge han håller alla andra konkurrenter på mattan så förblir han patriarkat (förklarar den hybris som Forssell och Malm drabbats av efter sina TV-framträdanden). Silverryggen är medveten om hierarkin och försvarar den därefter.

Forssell är också medveten om hierarkin, eller patriarkatets existens eller att det finns en könsmarktsordning eller att kvinnors utrymmes begränsas alltför ofta av mäns medvetna handlingar. Som MUF:s förbundsstyrelse med endast 2 tjejer utav 12 ledamöter. Han är medveten...och lika medveten om den sprängkraft det innebär att erkänna styrkan i människors kollektiva kamp mot orättvisor och för sina rättigheter. Han är medveten...och han är skraj.

För vilket ungdomsförbund kan med med 17 personer åka runt Sverige på en Skolstartsjippon och lura i svenska gymnasieungdomar att privatskolor i Norrmalm betyder "frihet" för "individen". Då hjälper inte ens spritdränkta kick-offs eller bling bling.

Silverrygg börjar få problem med flocken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Följande intressanta kommentar finns i den efterföljande debatten på forsell-bloggen:

"Könsfördelningen i MUF:s styrelse är ointressant, så länge som det är kompetent folk får styrelsen gärna bestå av 100% killar eller 100% tjejer."

Man kan inte låta bli att undra... Är det så att muf-killar är mer kompetenta än muf-tjejer? Spännande. Och hur kommer det sig att det, mig veterligen, ALDRIG varit fler komptenta tjejer än killar?

De är verkligen patetiskt korkade.

Anonym sa...

Forsell skriver om Leijonborgs hållning, och du skriver om Malms ryckningar, skärp dig Thaher! Pinsammare blogg än din har jag aldrig sett, hur många läsare har du egentligen?