tisdag 26 juli 2005

Vad var det vi sa!



Den 3 juli skrev LUF:s ordf Fredrik Malm en debattartikel i GP där han bl a lovordade demokratiseringen av Irak och valet som hölls den 30 januari.

Att kalla ett val som hålls under undantagstillstånd och ockupation för demokratiskt är absurt i sig (se min och Ali Esbatis replik). Närmaste jämförelsen är valen i ockuperade Norge och Frankrike under Andra världskriget som Hitler pressade igenom.

Nu kommer uppgifter (SVT) om att den amerikanska ockupationsmakten - medan många bombliberaler som Malm påstår skyddade valet och väljarna från terrorister - hade en utomordentligt genomtänkt plan för att manipulera valresultatet. Jounalisten Seymour Hersch avslöjar nu att planen som ritades av amerikanska State Department och som först förkastades, ändå genomfördes utan godkännande av varken State Department eller de olika utskott som republikaner resp demokrater leder. Något som strider mot den lag som antogs efter Iran-Contras-affären under 1980-talet. Även den amerikanska Congress fördes bakom ljuset genom användning av resurser som inte kräver ledamöternas godkännande. Fler liknelser finns med Iran-Contras-äfferen; bl a är flera av de inblandade samma hökar som fälldes efter Iran-Contras-affären. Nu ä Elliot Abrahams en av topparna i National Security Council och Otto Reich är Bush:s rådgivare i Latinamerika-frågor.

Hersch har under sitt arbete funnit ett antal oegentligheter som ägt rum under det irakiska valet. USA:s handplockade kandidat Allawi ska ha fått 177 678 provinciella röster och 452 629 röster nationellt, samtidigt som väljarna röstar på båda instanserna samtidigt!

Fredrik Malm fick in en motreplik (!) i tidningen GöteborgsPosten. Förutom att han visade på sin arrogans genom att ignorera det faktum att han gav motreplik till två skribenter, avslutar han med följande:

Demokrati är med andra ord bra i Sverige, men inte i Palestina, Irak och Libanon? Var det någon som hojtade om rasism?

Nej, Malm. Demokrati är nödvändig överallt. Men du stödjer en kolonialmakt som först ockuperar ett land, sedan återupptar samma tortyrmönster som den störtatde diktatorn som man stödde 10-15 år tidigare och till sist manipulrerar valresultat och kallar det för seger för demokratin.

Var det någon som hojtade om rasism?
Ja, det var jag!

Inga kommentarer: