måndag 25 juli 2005

Passa er för äventyrsresor


Lördagens DN.se publicerade följande ang jakten efter London-händelsen:

"En av de gripna vid tillslaget ska förra sommaren, enligt uppgifter i brittisk press, ha deltagit i en äventyrsresa i Bala, i norra Wales. Med på resan fanns även två av bombmännen från den 7 juli, Mohammad Siddique Khan och Shehzad Tanweer.Området är ett populärt turistmål, som tar emot 80 000 besökare per år och deltagarna på äventyrsresan fick bland annat vara med om flottpaddling. Polisen tror att denna äventyrsresa, som nu för första gången kopplar cellerna till varandra, kan ha varit ett sätt att skapa sammanhållning mellan grupperna. Flera andra personer som är skrivna på de adresser som polisen gjort razzior på deltog också på resan."

Det gäller att passa sig i dessa semestertider. Man kan helt enkelt ha oturen att hamna mitt i Arabiska kulturcentrets kanotutflykt och när man kommer hem står Säpo och väntar utanför porten. Och man läser vidare...

"Londons polischef Ian Blair beklagade det inträffade och tog på sig hela ansvaret för incidenten. Men polisen kommer trots det att fortsätta skjuta först och fråga sedan. Jag tror att policyn är den rätta, men det här är självklart en mycket svår tid för oss alla, sade han till Sky News."

Utanför porten får man 5 skott i nacken. Ett perfekt slut på semestern.

För att vara lite allvarlig så börjar nyhetsrapporteringen och kanske främst de utrymme som polisiära myndigheter tar sig, likna vid något som aldrig tidigare skådats. Det som är börjar bli oroväckande är att inget alternativ bild av orsakerna bakom senaste tidens händelser presenteras för det svenska folket. Samtidigt som en absurd och manusstyrd verklighetsbeskrivning skickas ut i hushållen, är Sveriges vänster helt tyst. Semestertider kanske?

Inga kommentarer: