torsdag 28 juli 2005

En Container kanske?

Container... Sweet Container


DN.se kan man läsa om den fasansfulla bostadssituationen i Stockholm. Man konstaterar att bostadskön har förlängts med över 22 000 personer enbart under det senaste året. Men vad hjälper en bostadskö när endast 6 000 lägenheter har förmedlats. Och som vanligt är det de som har några mille på banken som går först. Kundtjänstchefen hos Stockholms stads bostadsförmedling ser sanningen i vitögat och konstaterar att man måste ha en inkomst som räcker till hyran. Med andra ord är det inga hyror som vanligt folk har råd med.

Leif Dahlberg som är ansvrig för Svenska Bostäders nyproduktion klargör sitautionen:

Vi tycker att folk ska ha en bruttoinkomst som är tre gånger så hög som hyran. Om en lägenhet kostar 10.000 kronor i månaden bör de boende alltså tjäna 360.000 kronor per år.


Som sagt. Inget för vanligt folk. Antingen har du en farsa eller morsa som betalar medan du hänger på Spy Bar eller så har du redan en chefsposition och är i fullfärd med att köpa en lägenhet åt dina egna barn.

För oss vanligt folk, som har en lön som ligger på kring 10-11 000 kr/mån efter skatt så är väl en Container bra. Om man har tur finns det någon med tak man kan hyra. Renova, Göteborgs stads renhållningsbolag, hyr nämligen ut containrar. 1500 kr i fast avgift för utplacering och 30 kr i dagshyra. Man klarar med nöd och näppe kraven från Svenska Bostäder. Jippi!!!

Inga kommentarer: