onsdag 27 juli 2005

Paranoid Bobby

Londons poliskår har gripits av masshysteri och pananoia. Allt som går på två ben, med skägg, asiatiskt utseende (läs pakistanier, arab eller liknande) och bär en svart ryggsäck är en potentiell terrorist. Högsta hönset i kåren, polischefen Ian Blair säger följande:

Jag vet att det har varit 250 incidenter sedan den 7 juli när vi har övervägt om vi har sett en självmordsbombare. Jag vet att vi vid sju tillfällen har varit nära att fastslå det.

Med andra har sju personer haft utomordentligt tur och kommit undan Londonpolisens kulor med livet i behåll när de lyckligt ovetande strosat omkring på Londons gator.

Samtidigt riktar Amnesty International skarp kritik mot "War on terrorism". Så här skriver AI:

Human rights are under threat. The ban on torture and other cruel, inhuman and degrading treatment – the most universally accepted of human rights – is being undermined. In the “war on terror”, governments are not only using torture and ill-treatment, they are making the case that this is justifiable and necessary.

Och så kommer kraven om ökat samarbete mellan militär och polis från sådana som Leijonborg. Diverse underrättelsecentrum och ökat intrång på människors integritet ska stoppa terrorismen. Förstås är det inte politiskt motiverat att ta itu med orsakerna till den ökade osäkerheten ute i världen. Att Storbrittanien är USA:s närmast allierade i Irak och Afghanistan och att dessa länder är i främsta ledet med att piska upp en antimuslimsk propagandakrig har förstås inte med saken att göra.

Nej, islamisterna är emot vår livsstil!

Inga kommentarer: