lördag 23 juni 2007

Eliternas Europa inte vårt Europa!

Så sade Lars Ohly i en intervju med DN. Och det är förstås helt rätt.

EU går i en riktning som har en europeisk statsbildning som slutmål. Detta innebär i sin tur många saker - i synnerhet många dåliga saker. Makten över våra liv har förflyttats till byråkraternas Bryssel. och vi är alla bekanta med de katastrofala följderna av en gemensam utrikespolitik för EU. Tankespöket "Kriget mot terrorismen" har påtvingat länder diverse europeiska gemensamma antiterrorlagar som inskränker individens integritet. En gemensam europeisk utrikespolitik har också resulterat i gemensamma förhållingssätt gentemot demokratiskt valda regeringar, säg t.ex. i Palestina.

Sverige har uteslutande följt EUs linje i utrikesfrågor vilket resulterat i att vi har varit delaktiga i människorov, inhumana avvisningar och den katastrofala bojkotten av Palestina som kostat människoliv och nu enligt de senaste händelserna också en enad palestinskt ledarskap som kan försvara invånarnas territoriella och politiska intressen gentemot ockupationsmakten Israel.

Allt talar för att ett bibehållet - eller varför inte återinfört - nationellt självbestämmande måste gå hand i hand med ett utträde ur den europeiska unionen. Ett sätt är att med en folkomröstning förkasta det fördrag som det återigen tagits initiativ till.

Uppdatering
Läs också Svensson!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte vänstern som vill kollektivisera samhället under en stark stat? Om du förespråkar motsatsen så är du välkommen över till andra sidan, den borgerliga.

Anonym sa...

Francisco, reflektera en stund över de frågor som ställs här: http://www.politicalcompass.org/ . En tvådimensionell politisk skala begränsar ditt tänkande ganska enormt.

Anonym sa...

Vad är det egentligen för skillnad mellan en "neo-liberal" och en "liberterian"? Dvs. Öst och Syd på den skalan.

Ska det inte vara Conservative Österut?
För de frågor som nu gällde religion och så vidare, de som skulle placera en i det facket, placerar ju en nu som "Ny-liberal".
(Om man gör testet på sidan)

Eller?

Mvh Erik

Anonym sa...

Jag placeras dock rätt, men kan tänka mig att vissa konservativa inte tycker etiketten Ny-liberal stämmer..

Iofs kan jag ha fel här, men jag antar att frågorna om religion och sex skulle dra punkten till höger..

Någon som orkar göra testet på det sättet kanske? :)

Eller kanske finns det någon upprörd konservativ som läser detta? :)

Mvh Erik