onsdag 21 februari 2007

Israel kränker Libanons gränser- på nytt

Idag kommer nyheten att Israel fortsätter med flygningar över södra Libanon. Men istället för att skriva något med "Israel forstätter med kritiserade flygningar" eller dylikt, har händelserna förvridits av. Med anledning av att libanesiska armén till skillnad mot somras försvarat landets gränser, toppar DN med rubriken "Libanon beskjuter israeliskt flyg". Det faktum att Israel kränker Libanons gränser nämns inte och är egentligen oproblematiskt oavsett. Fortsätter man läsa notisen, klarnar dock läget.

Överflygningarna är olagliga och bruter mot den resolution (1701) som antogs i somras efter Israels anfall mot Libanon.

Idag kommer också en rapport från den israeliska organisatioen Peace Now. Rapporten konstaterar att antalet israeliska bosättare ökat med 5 % och uppgår till 268 000 under 2006. Rapprorten slår fast att ökningen beror till stor del på inflyttning av bostättare som rör sig mot

ockuperade områden av politiska skäl. Trots regimens "defensiva" retorik, med prat om evakuering av bosättningar, har bosättningar istället utökats under 2006.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart ska man blunda för att Hizbollah smugglar in vapen för att använda på nytt mot Israeliska civila nästa gång de anfaller.
Självklart ska man blunda för attacker på Israeliska soldater på Israelisk mark..

Självklart ska man blunda för judehatet och den antisemitiska propagandan i arabländerna när man skriver sin blog...

Anonym sa...

Taher, hur ser du på det faktum att libanesiska regeringen helt sket i att avväpna hizbollah för fem år sedan, som man ålades i FN-resolution? Hade man gjort det hade det inte blivit något krig i somras.

Anonym sa...

Och hur ser du på att hizbollah för några veckor sedan bröt fett mot vapenvilan genom att placera ut en BOMB på gränsen, som fick desarmeras av IDF? Varför inte blogga lite om att det finns en ANLEDNING till varför överflygningar och recognosering är nödvändigt?

Har bosättare fortplantningsorgan som vanliga människor tror du?

Anonym sa...

Rapporterades Hizbollahs grova brott mot vapenvilan i svensk media?

Anonym sa...

Asså jag stör mig lite på dig...
faktum är faktiskt de att vi vet alla vad USA har för fult spel. USA är som allas ledare och detta ska vi sätta stopp för. Varför tror du att USA är på israels sida men nästan ingen annan? jo därför att USA använder sig av israel för att komma åt libanon. nu kanske inte har märkt det när du har läst andra artiklar? eller läser du kanske bara om hur stackars israeler blir attackerade? du kanske tycker att det israel gör mot palestina är rätt? vi muslimer ska stå på samma sida och vara till varandras hjälp och därför står vi på gazas sida. du kanske inte vet hur kriget mellan israel och hezbollah började ? varför tror du att allt fler libaneser står på hezbollahs sida inklusive de kristna nu för tiden trots att libanon låg på marken under kriget 2006?
tänk om lite nu va...

Anonym sa...

Det jag skrev var riktat mot han som har kommenterat, de anonyma här