fredag 18 januari 2008

Sverige ska dras in i kriget

Dick Erixon, bombhögerns självklare vakthund går ut starkt och skäller ut de europeiska trupper närvarande i Afghanistan. Erixon skriver,

"Det är trist att Europa visar sådan ovilja att stå upp för demokrati och frihet i världen. Bara i en situation där alla världens länder är demokratier kan vi få ett slut på krig och elände. Att göra tvärtom - retirera, så som vänsteraktivister vill - är att ge de totalitära krafterna ökad prestige, samtidigt som vår egen demokrati och frihet i en förlängning då blir hotad."

Vems demokrati menar Erixon? Min? Din? Ja, vår demokrati är hotad men det är knappast talibaner och al Qaida som bär ansvaret utan den svenska regeringen med diverse övervakningslagar och begränsningar i yttrandefriheten.

Att påstå att NATO/ISAF står upp för demokrati och frihet är förstås logisk ur Erixons perspektiv. Det är nämligen samme man som har försvarat USA:s invasion och ockupation av Irak. Det var ungefär ett år sedan sist det begav sig, i samband med årsdagen av invasionen. Då fick han svar på tal.

Retoriken kring Sveriges roll ute i världen börjar skruvas upp. Hanna Löfqvist gör mig uppmärksam på Gunnar Hökmarks domedagsprofetia där moderaten pratar om konflikten mellan civilisation och barbari. Det har länge varit högerns mål att måla upp ockupationer där väst agerar ockupant som just konflikter/krig mellan den civiliserade världen och svartmuskiga skrikande män, även kallade barbarer. Kolonialtänkande heter det, vill jag minnas. Kontinenter har ödelagts i civilisationens namn. Fältherrar har kommit och gått men folkmorden i Afrika, Syd- och nordamerika, Sydostasien och nu Mellanöstern har inte fallit i glömska. Just därför växer motståndet mot dessa koloniala fälttåg.

Meanwhile in Sweden...

...fortgår den inhumana asylpolitiken. Regeringen har beslutat om hårdare krav för anhöriginvandring - Kristdemokraterna backade på sitt motstånd. Makten var helt enkelt viktigare än människovärdet. Försörjningskrav kommer att införas. Och mycket riktigt är detta en allvarlig inskränkning av flyktingarnas mänskliga rättigheter, som Kalle Larsson skriver i ett pressmeddelande. Danmark har aldrig varit närmare.

Jag nås också av nyheten att polisen har börjat samla in afghanska flyktingar och fört dessa till olika förvar runt om in landet. Det gäller förvaren Märsta, Kållered och Örkelljunga. Bedömningen är att det handlar om ca 1o stycken flyktingar som plötsligt men samordnat tagits i förvar.

Allt det här påminner mig om följande uttalande från MUFs ordförande. Wykmans farovitminister är migrationsminister Tobias Billström därför att han "är den som har vunnit störst respekt hos mig för sitt sätt att argumentera för ett öppet och tolerant och välkomnande Sverige, men som nu också äntligen ska våga börja ställa krav”.

Rubbat? Ja.

Inga kommentarer: