onsdag 14 juni 2006

Ung Vänster och Oprør i Aftonbaldet




Idag kan man läsa Ung Vänsters och Oprørs gemensamma artikel med anledning av en konferens som nyligen anordnades i Göteborg. Jag var en av Ung Vänsters representanter på en konferens som i mångt och mycket var en samlingsplats för mingel mellan organisationer som sökte efter att knyta vänskapsband med andra från fjärran länder. Innehållsmässigt lämnade dock konferensen mycket att önska. Liberalerna tog priset som konferensens skogstokigaste. Med gäster från Colombia respektive Venezuela där den ena stödjer Uribes paramilitärer och den andra kuppmakarna som det venezuelanska folket kastat i papperskorgen, var stämningen lite spänd när Jag och Jens Henneberg Andersen från danska Oprør skulle diskutetera terrolagar med Fredrik Malm. Malm som för övrigt ballade ur i slutet av debatten genom att frenetiskt ställa samma fråga ("Varför stöder ni terrorister?") fem gånger innan han fick gult kort och blev avbruten av moderatorn.

Det märktes att dagens liberaler varken försvara kamp för nationell befrielse eller kamp mot en ockupant. Det har sagt innan men det tål att upprepas. Malm och hans splitterbomb till ungdomsförbund har oreserverat ställt sig bakom USA:s krigsexpeditioner med medföljande terrorlagar som kriminaliserar varje handling som går emot etablisemangets politiska viljeyttringar.

Läs artikeln här!

2 kommentarer:

Frankie sa...

En sak att stå emot USA:s imperialistiska krig, det gör vi alla. Men att som socialist stödja Iran så tydligt blir väl problematiskt?

"Religion är folkets opium"

Eller övergav ni Marx samtidigt som ni avsade er "kommunist"?

Högeravvikelse att bara kritisera USA. Iran är en minst lika reaktionär stat.

olydig sa...

Malm är en pajas, som vanligt.

Frankie: Du har inte reflekterat över skillnaden mellan att stödja ett lands folk och ett lands regim?