lördag 4 augusti 2007

Sverige medskyldig till NATOs massaker

Nu på morgonen kommer uppgifter om ännu ett NATO-anfall som skördat många civila offer. Jakten på två Talibanledare ledde till en av de värsta attackerna "sedan de västerländska trupperna störtade Talibanregimern i Afghanistan 2001". De som fick betala priset för denna kraftuppvisnig var återigend den sargade afghanska civilbefolkningen.

Frågor som man ska ställa sig är många - här är tre:
1. Är detta den demokratisering och civilisationsimport som våra hökar gärna talar sig varma om?
2. Är det acceptabel (eller humant, eller civiliserat) att eliminera två Talibanledare genom att iscensätta en av de värsta attackerna sedan invasionen 2001?
3. Vad är den svenska regeringens ståndpunkt rörande massakern som som inte är ett enskilt undantag? Var är statsministern, och försvarsministern (!!!) och var är utrikesministerns fördömanden?

Svaren till de ovanstående frågorna är enkla, i synnerhet om man tillhör den svenska borgerligheten. Fråga 1 och 2 besvaras med ett rungande JA och svaret till frågorna 3 är ett pinsamt 'Eh...'.

Den frekventa NATO-ritualen som innebär allt fler civila offer fortsätter. Sverige är medskyldig, nu mer än någonsin tidigare!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Helmands polischef Mohammad Hussein Andiwal bekräftade för nyhetsbyrån Reuters att området utsatts för ett kraftigt bombanfall, men i kontrast till tidigare uppgifter, uppges få civila offer ha krävts.

Skjuter svenska soldater ihjäl brottslingar som aktivt försöker beröva befolkningen deras mänskliga rättigheter är de att gratulera, inte fördömma.
Talibanerna är inte folkvalda, utan upprätthöll sitt styre med samma metoder som Pol Pot, Pinnochet och andra trevliga ledare.

Anonym sa...

Moment 22.De som inte var med vet tydligen mer än de som var på plats enligt rykten då så att säga.Tror du krig är någon form av TV spel där man kan börja om så fort det går fel !?.
En massa flumsnack för att gör sidan intressant tydligen.Finns redan alltför många som driver bloggar och tycks veta hur världen ska fungera.Men gör de något mer än att skriva om det !?.Näääää.

Myran.

Anonym sa...

Ledsen, men Sverige blir NATO-medlem senast 2012. Reinfeldt och Björkman föreslår folkomröstning direkt efter att Hillary blivit president i USA.

Jack Hansen, via insiderkälla
Info-film om NATO