söndag 10 december 2006

"Israel på väg mot fascism"

beskriver Susan Nathan utvecklingen i Israel. I en debattartikel i Svd skriver hon upprört och med all rätt om det planerade mötet mellan Hillary Clinton och den rasistiske Avigdor Lieberman, ledare för Yisrael Beytenu, ett högerextremt parti som sitter i den israeliska regeringen. Lieberman har bland annat förespråkat avrättningar av israelisk-arabiska lagstiftare som hjälpt det palestinska motståndet.

Nathan beskriver Lieberman som en politiker som "förkroppsligar en helhjärtad tillämpning av etniskt motiverat förtryck" och hon har hon förstås rätt. Från EU:s och USA:s håll kommer dock inga invändningar mot att en högerextremist, som inte erkänner det palestinska folkets rätt till sitt land eller flyktingarnas återvändo till sina hem, har en framstående position i Olmerts israeliska regeringen. Inga hot om sanktioner mot Israel men det palestinska folket har varit under ekonomisk bojkott i över ett halvår. Och Sverige håller tyst. Utrikesministern Carl Bildt har inte ens tagit konflikten i sin mun de senaste veckorna. Detta samtidigt som massakrer som den i Beit Hanun sker dagligen (Läs gärna Mohammed Othmans skildring i Flamman).

Den enda möjliga vägen till fred är fortfarande ett fullständigt israeliskt tilbakadragande från de ockuperade områdena. Nathan skriver, "Israels nationalism är snabbt på väg mot fascism och vi borde alla få upp ögonen för detta sorgliga faktum." Att beskriva utvecklingen som "sorglig" är förstås ett understatement. Det borde istället sägas att utnämnandet av Lieberman och Clintons besök hänger intimt samman. De "hårdföra" krafterna i ockupationsmaktens ledning ges legitimitet och stöd i en tid när situationen i Palestina är värre än någonsin. När de första uttrycken för den växande palestinska desperationen kommer till ytan, säg i form av en självmordbombning, slår ockupationsmakten till. Terroristerna jagas ner och elimineras med tron på att konflikten lämnat det jordliga tillsammans med "attentatsmännen".

Men motståndet fortsätter!

14 kommentarer:

Anonym sa...

"Detta samtidigt som massakrer som den i Beit Hanun sker dagligen"

Amen ge dig för helvete...Jobba på sin trovärdighet?

Anonym sa...

Israel ÄR fascistiskt.

En med våld påtvingad sionistfascistisk statsbildning som ägnat sig åt etnisk rensning sedan de första Palestinierna tvångsförflyttades eller mördades -48, är de facto ren och skär fascism.

Lika stor del i massmördandet på icke-judar har västmakterna som gett grönt ljus åt sin lilla klientenklav vad den än företar sig i den rena sionismens namn.

Anonym sa...

du ovan, spänn av och öppna en objektiv historiebok istället.

Anonym sa...

Detta är återigen ett historierevisionistiskt inlägg från den allt mer verklighetsfrämmande Taher Pelaseyed. Taher har tidigare ägnat sig åt att kritisera demokratier men Israel är största målet av de alla. Allt detta medan han systematiskt skyddar och försvarar terrorstater som Syrien och Iran. Som alltid används argument att vissa ministrar sitter med, men detta är en marginaliserad kraft som dessutom fått en ny påhittat titel. Detta i stor konstrast till Iran (där fanatisk diktatur råder), Syrien (där totalitär diktatur råder), Libanon (där Hizbollah sitter med stort mandat och vill ha större) och mest aktuellt Palestina(-området)(där det rasistiska, totalitära och fanatiska Hamas styr).

Anonym sa...

Om "Israel" är en demokrati enligt nutida västmaktstolkning så förklarar det fullständigt varför 80% av jordens befolkning utanför den maktsfären hyser misstro mot det urvattnade och kidnappade begreppet "demokrati".

Speciellt då som "Israel" skall stå som modell för globaliserarnas "demokrati" (apartheid, ekonomiskj eller rasbiologisk).

När massmördaren och sionistfascisten Olmert dikterade för EUs Romani Prodi vad han skulle säga i en presskonferens härförleden, och prodi lydigt SADE det dvs. att "Israel" skall "behålla sin judiska karaktär" ("israel" skall fortsätta vara en rasiststat där bara rena judar har medborgarrätt och där judar som gifter sig med icke-judar förlorar den), förstod många den totala handlingsförlamning och rent av stöd (Tyskland EnglandBla) för apartheidstatens senaste våldtäktsförsök på Libanon och massakrer i Gaza.

Det var inte första gången men det var första gången det filmades.

Varje år åker en skock EUrokrater och premiärministrar till förintelsemuseet Yad Vashem för att buga och betyga vördnad och för att sedan instrueras i "demokratisk" statsmannakonst av "israelerna".
En unison uppvisning i total underdånighet.

Att tex. besöka monumentet över de 30 millioner mördade ryssar som gav sina liv för en nazi-fri värld har aldrig kommit i fråga, det talar klarspråk om vilka av de totalt 60 millioner mördade människor under andra världskriget som anses värdiga offerstatus.

Men den "antisemitiska" kniven sionisterna håller mot makthavarnas strupe i väst börjar förlora sitt grepp, det visar arbetet om den judiska lobbyn i USA som dikterar utrikespolitiken och massmördaren Olmert senaste utspel om innehav av kärnvapen.

"Israel" kommer om man lyckas avväpna dem eller om Iran skaffar ett motsvarande skydd mot aggressioner därifrån inom en snar framtid att stå helt ensam i sin tro på den egna rasens utvalda överhöghet och rätt att förinta icke-judar. Då kommer också de skattepengar och massförstörelsevapen från västmakterna som upprätthåller den aggressiva patienten, liksom kanonmaten till ockupationskrigen i regionen att tyna bort och världens sista apartheidstat vara ett plågsamt minne.

Anonym sa...

Spänn av lite din fjant...

Anonym sa...

Israel är en demokratisk stat i alla dess former, (över 50% har rösträtt, fri val osv.) Alla som bor i Israel har inte medborgarskap, likaså är alla som har medborgarskap inte judar. Det som man kan prata om när det gäller olikhet är att i Israel tillämpar olika lagar beroende på vilken religion man tillhör. Tex. tillämpar judisk sed och lagar vid judiska giftermål, och Muslimsk sed vid muslimska.

Ditt inlägg är inte bara ett tydligt prov på okunnighet utan också den agressiva inställning och attityd till fria stater och ditt oblyga och genanta hyllande av terrorstödjande rasiststaten Iran.

Det är ingen slump att vänstern hamnade på terrorns sida under sommaren. Att man på svenska gator utropade sitt stöd till förinterlseangreppet på den enda judiska staten i världen (till skillnad mot palestinierna som förutom de palestinska områdena även utgör över 50% av Jordaniens befolkning).
Under lång tid har vänstern mer och mer landat på fel sida skiljelinjen när det gäller demokrati, frihet och jämlikhet.

Att västvärlden skulle vara underdåniga Israel är bara ett modernt "sions vises protokoll". Det finns en stor kognitet judar i USA och rätteligen kan dom påverka landet de bor i och är medborgare. EU har gång på gång tagit sida för palestinierna och ensidigt attackerat Israel för självförsvaret mot terrorn den svenska vänstern hyllar.

Israel är och förblir den enda staten som är i övermakt och ändå ger bort mark i utbyte mot fred med sina hatiska och fanatiska grannar. Jmf t.ex. alla andra krigssegrare och du ser att inga gör eftergifter för fred.

Palestinierna har fått goda chanser till stat (2000 camp david), och måste få fler nu när Hamas börjar inse vilken väg så måste färdas för att skapa fred och ett palestinsk hemland.

I Libanon fortsätter dock de politiska morden på moderata libanesiska politiker i rask takt. Terrororganisationen Hizbollah tillsammans med Iran och Syrien är tveklöst att skylla. Dessa stater tillsammans med det nya sovjet i Ryssland är de stora farorna för världen idag.

Pelaseyed sa...

"Iran, Hizbollah, Syrien, Hamas, antisemitism, Islam, terroist, terrorism, Sovjet, Ryssland, kommunist, Chavez, Fidel, bajs, bajs, bajs..."

Så låter det ovanstående inlägget i mina öron. Ett första steg är att klumpa ihop allt som folk i allmänhet avskyr, som tex "terrorism" med saker som man själv avskyr, som tex "Chavez" och "kommunist". Huvudtanken är att upprepa kombinationen så många gånger att någon slutligen börjar tro på bajset.

Galet men underhållande!

Anonym sa...

Mycket intressant att du hörde "Islam" bland allt. Ingenstans skriver jag om Islam. Dock kan man hålla med om att alla ovanstående uppräknande faktorer (förutom islam och bajs då) har något gemensamt; nämligen att de saknar en demokratiskt värdegrund.

Det är ju mycket intressant hur du ser på meningsmoståndare. Det verkar ju vara du som klumpar ihop de personer/frågor som du tror att meningsmotståndare också har en divergerande åsikt om.

Vem har sagt att jag måste tycka illa om Chavez för att jag anser att en politik förd av den palestinska regeringen skall innehålla ett erkännande av Israel och ett avståndstagande från våld. Eller det faktum att jag inte anser att alla medborgare i Israel är judar (vilket också är ett faktum).

Dock får jag väl ge dig rätt i att den analkande avdemokratiseringen i Ryssland kanske var aningen mal placé. Till mitt försvar gick jag med den situationen i tankarna under morgonen.

Däremot var Libanon och Syrien med av uppenbara skäl då din egen blog förordat vilda insinuationer om att västmakter (Israel inkluderas) skulle ligga bakom mord på Libanesiska politiker. Löjligt och desperat...

Anonym sa...

Taher, vad tycker du om Irans fina initiativ till en Förintelsekonferens? ;)

Pelaseyed sa...

Jag känner samma avsmak och kritik mot den konferensen med arrangörer som NATO-toppmötet i Riga för några veckor sedan. Reaktionära sammankomster och deras apologeter känner inga geografiska gränser, ingen hudfärg eller religion.

Nej till Ahmadinejad, Nej till Bush!
Ja till nationellt självbestämmande och motstånd mot ockupationer och ockupanter!

Anonym sa...

När kommer nästa vänsterdemonstration mot den kinesiska ockupationen i Tibet?
Eller mot den ryska ockupationen i Tjetjenien?

Dubbelmoral är inte dubbelt så moraliskt!

Pelaseyed sa...

Frågan är varför ni som betecknar er Anonymous inte skriver under namn. Vågar ni inte stå för er a demokratiska åsikter?!

Gällande Tjetjenien se följande länk
http://www.ungvanster.se/template/arkiv/?pressID=1063

Anonym sa...

Jag kan inte svara för alla som skriver anonymous men
mitt engagemang i att kommentera i din blogg är inte ett uttryck för min person, det har jag en egen blog för. Utan för att dina galenskaper inte skall stå oemotsagda.

Den aktuella länken refererade inte till en demonstration, det brukar ju ni i vänstern vanligtsvis kunna slå er för bröstet om. Dessutom var tog tibet vägen? Har du inte ens en tafflig åsikt om saken? Eller varför inte alla arresteringar av oppositionella på kuba? Alla dessa exempel visar på hur endimensionellt vänstern är idag.
"Anti-USA, Anti-Israel, (Anti-demokrati)"