tisdag 29 november 2005

Duck Hunt i Bagdad

"Fredssoldaterna" i Irak tar till ny metoder för att stoppa det irakiska motståndet, denna terror som påstås hota vårt levnadssätt, våra ideal och värderingar.

I Bagdad har av USA anlitade säkerhetsfirmor, däribland Aegis Defense Services , utfört antiterror-verksamheten på ett utförligt sätt. Metoden har enligt högertidningen Washington Times visat sig vara mycket effektiv. Aegis Defence Services har bland annat lyckats genomföra lyckade operationer på en av världen farligaste vägar, den mellan Bagdad och flygplatsen belägen utanför staden, anger Wahington Post.

Det är anställda hos Aegis i Irak som har utvecklat metoden som bygger på att man från en firmabil skjuter på civila fordon till dess att de stannar på grund av skador på fördonet eller på föraren.

Metoden är väl beprövad under andra konflikter, tex under Vietnamkriget där amerikanska soldater från helikoptrarnas säkerhet sköt på bybor på marken.

Aegis har ännu ej tagit på sig äran för utvecklingen av denna metod för urban krigsföring.

Tack till Camilla Ingman-Fulton för tipset

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske känner Andreas, han är med i Ung vänster tror jag. Iaf i vänsterpartiet. Han har iaf precis börjat blogga och har skrivit bl.a. om "Fredssoldaterna". I övrigt är hans blogg suverän, han får mycket mothugg från VVV:are.

http://www.andreaskot.blogspot.com/

Anonym sa...

Hur ska vi annars få stopp på dessa barbarer? Eller hur brukar argumentationen gå...