onsdag 2 augusti 2006

Upprop - Bojkotta Israel under friidrotts-EM!


På måndag drar friidrotts-EM igång här i Göteborg. 49 europeiska länder anländet till något som kommer att bli en folkfest. Men allt är inte frid och fröjd. Till skillnad från två pojklag från Palestina och Libanon som på grund av Israels aggressionskrig inte kunde delta i Gothia Cup förra månaden, skickar terrorstaten Israel en delegation av idrottare till Göteborg. Cynismen är utmärkande och uppenbart. Detsamma gäller Israels brott i Palestina och Libanon.

Ung Vänster startar nu uppropet "Upprop - Bojkotta Israel under friidrotts-EM!". Skriv under uppropet här och nu!.

Sprid den till så många som möjligt!

Så här säger Ida Gabrielsson, ordf för Ung Vänster,
- Ett välkomnande av Israel till tävlingarna är att ge ett indirekt stöd till deras kränkningar av mänskliga rättigheter, samtidigt som en bojkott tydligt visar omvärldens avståndstagande från de människofientliga handlingarna i Libanon och Gaza.
- Det är dags att Sverige tar ett tydligt ställningstagande mot ockupationer och kränkningar och börjar föra en värdig och självständig utrikespolitik till försvar av mänskliga rättigheter och folkens rätt till motstånd.
- Att utestänga stater från idrottsevenemang på grund av att de genomför övergrepp är inget nytt eller främmande. Bojkotten av Sydafrika under apartheidregimen är ett utmärkt exempel på en bojkott som inte bara var legitim
utan också effektiv.

Skriv under uppropet här!

3 kommentarer:

Anonym sa...

bra skrivet!

Christopher Sjöberg sa...

Synd att barn inte får vara barn. Bra skrivet.

olydig sa...

En fråga som omedelbart väcks är: sedan när ligger Israel i Europa?