torsdag 18 maj 2006

ett två tre blir Etablissemanget!

Jag trodde att jag såg syner, att jag drömde men det var sant! Bilden fanns rakt framför mig på datorskärmen. Klockan var 11:23, torsdagen den 18 maj.

Fredrik Federley har haft Kick Off för sin personvalskampanj. Spektaklet gick av stapeln under onsdagen i Gamla Stan i Stockholm. Följande är en bildupptagning från jippot. Jag vill varna känsliga tittare. Det ni kommer att se är hur ett politiskt etablissemang högerut i den politiska debatten håller om varandra (ibland eller väldigt ofta också om ryggen). Den är en bild som sätter allt i ett sammanhang, speciellt för er som brukar anklaga vänstern för konspiratorisk.

Bilden är också ett tecken på det som vi har sagt hur länge som helst, nämligen att det politiska etablissemanget med alliansen i spetsen bjuds in i medievärmen och får där spy ut sin glattiga, dock arbetarklassfientliga och patriarkala propaganda. Det visar också den rådande bilden på demokrati i sådana kretsar. Demokrati är att samla ihop pengar till en egen valkampanj för att komma in i riksdagen. Demokrati är att som Dokument Inifrån pekade på gällande folk(e)partiet, att förvandla demokratiska instanser till mediespektakel. Majoritetsbeslut, interndebatt och "nattmanglingar" hör i dessa sammanhang till det förflutna. Demokratins försvarare är samma personer som med ett borgerligt mediemonopol driver gigantiska hål i all politik som tjänar de flesta i det här samhället - det ska vara batong och bomber istället. Till sist, demokratins försvarare är de som vill se kvinnorna vid spisen igen (hänvisning till SVT Debatt tisdagen den 16 maj).

Håll andan. Här är bilden!


Från vänster: Maria Abrahamsson ledarskribent Svd, Fredrik Fedeley ordf Bondeförbundets ungdomsförbund och Maria Rankka bitr chef Tankesmedjan Timbro.

15 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

Är du förvånad? Nämnde Federley har ju helt ogenerat utropat CUF som "Timbros ungdomsförbund", följt upp med att i 5 på varann följande inlägg utropa "Jag älskar Timbro" och sedan beslutat driva sin personvalskampanj som ett aktiebolag.

Klart att han får besök därefter!

Håkan sa...

Den där blicken Federley har, den lite sega, smått bekymrat avslappnade backslickblicken.

Vilken kille! Bräcker dock inte Johan Forsell, vill jag påminna om (se http://nooshit.blogspot.com/2006/05/en-riktig-man.html)

Ronnie sa...

Haha det är bara demokratiföraktande konspiratörer som kan se något negativt med att liksinnade människor träffar och "konspirerar". Jag har ett scoop, jag är borglig och skall träffa min kompis som även han är borglig idag, kan tipsa om att jag konverserat med min borgerliga farsa hela dagen... vi har pratat om att det vore bra om de borgliga vann i årets val. Skriver även ned mina åsikter på en s.k blogg, my god nu har jag nog avslöjat förmycket, shit, bäst ni ställer upp oss mot väggen och skjuter oss, folk kan ju råka läsa vad jag skriver och bli påverkade!

Anonym sa...

Otroligt barnsligt Pelaseyed.

Thomas sa...

Detta låter spännande. Men du verkar ha missat en undersökning som kom den senaste månaden där det visade sig att de flesta journalister är miljöpartister eller bekänner sin tro till andra partier till vänster.

Men hur är det med fotbollslag som står med armarna runt varandra efter en match eller före, konspirerar dem med?? =)

Anonym sa...

Herregud människa.. Är du en vuxen man som är politiskt intresserad eller ett barn? Väx upp för i helvete..

oskar sa...

Hej,
Jag ser inte vad det är som skulle vara så ovanligt i att en ledarskribent på en liberal tidning, en medlem i en liberal tankesmedja och en liberal politiker träffas och stödjer varandra. Det är väl deras uppgift att stödja varandra och heller inget de hymlar om eller försöker dölja.

Anonym sa...

Thomas, dock så var väl de flesta samhällsskribenter Moderater.

Anonym sa...

Bland det fånigaste jag läst. Väx upp, vänstern!

jonatan sa...

hehe, utvecklingsstört resonemang, men kul läsning.

Alkanen sa...

Anonymisen som skrev att samhällsskribenter är moderater: Det går tyvärr inte att svara på för undersökningen buntade ihop samhällsskribenter med ekonomiskribenter.

Varför är svårt att säga, men det känns inte helt orimligt att tro att moderater är mycket överrepresenterade bland just ekonomerna, och därför skevar till det rätt rejält när de läggs ihop med samhällsfolket.

Anders Gardebring sa...

Eh.. jaha?
På vilket sätt är det konstigt att en borgerlig liberal politiker umgås med en borgerlig liberal ledarskribent samt en representant för en borgerlig liberal tankesmedja på en fest för en personvalskampanj?
Det är ju inte ett dugg underligare än att en ledarskribent på aftonbladet skulle besöka en socialdemokratisk valkampanjsfest och där träffa en LO-anställd.
Ytterst konstigt inlägg överhuvudtaget.

Thaher skriver också:
"Bilden är också ett tecken på det som vi har sagt hur länge som helst, nämligen att det politiska etablissemanget med alliansen i spetsen bjuds in i medievärmen och får där spy ut sin glattiga, dock arbetarklassfientliga och patriarkala propaganda."

Jo. Jag förstår att du hellre skulle se att du fick rätten att bestämma över "kollektivet" att några andra åsikter än vänsteråsikter får man inte ha. Men nu är det så hemskt att vi faktiskt har yttrandefrihet och fria val i det här landet, så du får nog helt enkelt acceptera att media rapporterar om båda sidor.
Fast det är klart, om sossarna får fortsätta att regera är det väl bara en tidsfråga, vi har ju sett exempel på hur socialdemokratiska ministrar ägnat sig åt olaga åsiktscensur.

Erik sa...

Underligt användande av ordet etablissemang. Förklara gärna hur vänstern som har haft makten i hundra år kan vara i opposition mot etablisemanget.

Jonas N sa...

Ingen höjdaranalys direkt, Pelaseyed.

Jag får kolla runt om du har vassare blogposter än denna. Annars kan man hoppa över detta även i fortstättningen.

Marcus sa...

Jorden anropar Thaher...

Måste besöka din blogg igen, behöver lite mer humoristiska inslag i vardagen.