tisdag 8 juli 2008

(s) och (mp) i FRA-glidning

Idag har socialdemokraterna och miljöpartiet gjort ett gemensamt utspel om att FRAs framtid och det bådar inte gott inför framtiden. Ida Gabrielsson som befinner sig i Almedalen säger så här,

Tidigare idag meddelande Socialdemokraterna och Miljöpartiet att de vill tillsätta en utredning om en ny FRA-lag efter valet.

En uppenbar risk är att socialdemokraternas och miljöpartiets förslag om utredning kommer att leda till en ny lag, som innebär att integriteten fortfarande kommer att åsidosättas i terrorbekämpningens namn, säger Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson.

– Vi kommer aldrig att acceptera att man offrar demokratiska fri- och rättigheter på det sätt som massavlyssning innebär. Att socialdemokraterna åter igen ansluter sig till en utveckling av ett kontroll- och övervakningssamhälle är väldigt synd. Det visar att vi behöver fortsätta kämpa emot den här utvecklingen, avslutar Ida.

Nej, nu framstår det som fullt naturligt att liberalerna går över till den gröna höstacken. Det är helt enkelt 'Same shit, different names!'.

Andra som bloggar om det här: Hanna Löfqvist och Kalle Larsson
I medierna: AB, DN, Almedalsbloggen 1, Almedalsbloggen 2, Expressen

Inga kommentarer: