tisdag 8 juli 2008

Grön Ungdom vänder om FRA!

Efter att (s) och (mp) kommit med ett gemensamt utspel om en socialdemokratisk-miljöpartistisk FRA-lag, står Grön Ungdom för nästa sköna utspel. Partiernas utspel tas emot med glädje (!) av Ferm/Dalunde som de senaste veckorna slagit sig för bröstet gällande Grön ungdoms försvar av integritetsskydd och rätten till privatliv. I kommentarerna finns ingen kritik mot att Miljöpartiet nu slagit in på linjen att efter valet 2010 inte riva upp lagen utan istället utreda den ytterligare för att komma med ett nytt lagförslag. Det är nämligen det som regeringsbeställda utredningar brukar utmynna i.

Maria Ferm:
Jag är nöjd att socialdemokraterna går med på våra liberala krav på personlig integritet.
Jakop Dalunde:
-Vårt parti har gått från klarhet till klarhet i den här frågan. Jag är mycket stolt över att vara grön just nu.
Se vad snabbt man kan vända kappan efter vinden! Det är förskräckligt!

Läs också Ida GabrielssonUng Vänster-bloggen, Kalle Larsson och Hanna Löfqvist!
I medierna: AB, DN, Almedalsbloggen 1, Almedalsbloggen 2, Expressen

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det stämmer inte. Vi stödjer bara att lagen rivs upp, och att frågan utreds grundligt.

Pelaseyed sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Pelaseyed sa...

Ja, precis. Vad är det ni vill utreda? Att utreda en ny lag är inte så långt ifrån att ställa sig bakom den nuvarande.För enligt Sahlin/Wetterstrand kommer lagen inte att rivas upp utan en utredning kommer att tillsättas för att komma med ett nytt lagförslag. Kommer Grön Ungdom att ta avstånd från en övervakningslag med lite fler fina formuleringar om integritet?

För övrigt så stavas det inte “Pelasaseyed” utan Pelaseyed.

Hälsningar.

Anonym sa...

"Kommer Grön Ungdom att ta avstånd från en övervakningslag med lite fler fina formuleringar om integritet?"

Ja, självklart.

Kakis sa...

Men vi har inte vänt i frågan. Jag kan inte lova, men jag är nästan säker på att utredningen var ett krav från s, man måste ta och ge i ett sammarbete, troligen kommer vi ställa oss emot det som kommer ut ur utredningen också.

Istället för att hålla på såhär kan vi väl försöka få vår nuvarande riksdag att avskaffa lagen innan den 1 januari, om det misslyckas så vet vi att lagen försvinner 2010 (alliansen kommer inte vinna).

nicklas eriksson sa...

Pah! Miljöpartiet och Grön Ungdom är att vänta precis vad som helst från. Litar inte på er om ni så sa att solen kommer att gå upp i morgon.