lördag 9 september 2006

Nätverket Asyl:Rösta för en human och solidarisk flyktingpolitik

Klistrar in ett pressmeddelande från Nätverket Asyl. Detta är viktigt inte minst med tanke på Folkpartiets glidning i rikting mot ett främlingsfientligt parti. Ta ställning du också!

Nätverket Asyl Stockholm uppmanar alla väljare att rösta för enhuman och solidarisk flyktingpolitik

Vi är kritiska till den nuvarande regeringens flyktingpolitik. Människor skickas tillbaka till länder där man riskerar förföljelse. Vi som har utländsk bakgrund diskrimineras på arbetsmarknaden, ochalldeles för lite görs för att invandrare skall få chansen att bygga ett bra liv i Sverige.

Nätverket Asyl i Stockholm uppmanar alla att inte rösta på departier som driver en politik där de rättigheter människor kämpat förlänge bryts ner. Vi uppmanar alla att inte rösta på de partier som vill ta tillhårdare tag mot invandrare och flyktingar. Vi uppmanar alla att inte rösta på de partier som misstänkliggörinvandrade och flyktingar.

Vi beskylls för att vara lata och inte vilja lära oss svenska ellerarbeta, trots att problemet ju är att utbildningen i svenska är dåligoch att vi utestängs från rätten till arbete!

- Vi vet hur det har gått i andra länder i Europa, säger Yacine frånNätverket Asyl Stockholm. Rasistiska partier har röstats in iparlamenten, men även etablerade partier har gått i en rasistiskriktning. I Frankrike, Österrike och Italien har högerextrema partiertillåtits hetsa mot invandrade och skylla oss för alla möjligaproblem, fortsätter han.

I Danmark har Dansk folkeparti dragit med sig de flesta partierna ien hetsjakt på alla invandrare och flyktingar. I Holland har detliberala partiet VVD till och med föreslagit att man bara skall fåtala holländska på gatorna! Vi vill kämpa tillsammans med alla sominte vill se samma utveckling i Sverige. Därför uppmanar NätverketAsyl Stockholm alla invandrare, flyktingar och alla som bryr sig omvår rätt till ett bra liv att rösta på partier som arbetar för enhuman och solidarisk flyktingpolitik den 17 september. Samtidigtkräver vi en bättre flykting- och integrationspolitik av regeringen,vilken färg den än får. Alla behövs, alla ska med, och med alla menarvi alla.

Lördagen den 9 september kommer vi att arrangera en manifestation påSergels torg, 5: e höghuset, under parollen: Rösta i solidaritet medflyktingar och invandrare! Nätverket Asyl Stockholm

Inga kommentarer: