torsdag 30 mars 2006

Ulvar i fårakläder - liberaler

Måste tipsa om veckas ledare skriven av Aron Etzler på Flamman.

Vart är folkpartiet på väg?

Den liberala retoriken är kvar. Men folkpartiet är på väg att bli ett ganska obehagligt parti.

För den som enbart läser dagstidningar tycks Sveriges liberaler ha som huvuduppdrag att göra världen mer demokratisk. Despoter och korrupta regimer lurar överallt. Invasioner eller västfinansierade oppositionsrörelser är lösningen.


Och så en brännhet och aktuell analys om vad som egentligen är på väg att ske - vad vi har framför oss och ur vår framtid kan komma att se ut om sådana som Fredrik Malm ges fria tyglar
En ny generation fransmän skall disciplineras så att skillnaden mellan ett vanligt arbete och daglöneri på sikt kan raderas ut. Sedan kan kanske facket i resten av Europa ”kokas mjukt” med vanlig EMU-politik. Det är inget som man går till val på. Det gjorde inte heller den franska regering som sitter nu. I valet 2002 satte Le Pen dagordningen och ”säkerhetsfrågorna” hamnade i centrum. Inte heller George W Bush gick till val 2004 på att riva upp hela socialförsäkringssystemet. Men det blev så ändå. Förslagen var förberedda. Scenarierna som skulle skapa krismedvetandet också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra bloggpost. Du har helt rätt. De borgerliga partierna mörkar sina kort. Det gjorde de i Stockholm förrförra valet också, med resultat att allmännyttan började sälja ut sina bostäder. Man sade inte ett ord om detta före valet, hade man gjort det hade inte vunnit då.